Sörgerilla - sör, sörteszt, sörtúra, sörkultúra

Sör. Ami jól esik (vagy nem), itthon vagy távol. Nem okoskodás, szigorúan felhasználói benyomások. Benyomások, jó alkeszhez illően.

Utolsó kommentek

  • lepkevadász (törölt): Tegnapelőtt a fiam elcipelt ide, a földszinten nem volt hely. Az első emeleten csaknem akkora tere... (2013.09.18. 11:12) Hofbräuhaus, a világ leghíresebb kocsmája
  • Különleges Sörök Boltja: Kiváló német sörök érkeztek az Adria sétányra! (2012.07.16. 14:52) Augustiner a Hofbräuhaus árnyékában
  • Különleges Sörök Boltja: Jó hír: Az eredeti Paulaner sör, folyamatosan kapható az Adria Sétányon, Zuglóban. www.facebook.c... (2012.05.15. 11:21) Barnabás testvér főzete
  • Különleges Sörök Boltja: Jó hír: Az eredeti Kelt sör, folyamatosan kapható az Adria Sétányon, Zuglóban. Dobozos, és 1,5 lit... (2012.05.15. 11:18) Hamis a Kelta, de jól csinálja
  • Különleges Sörök Boltja: Jó hír: Ismét állandóan kapható, a teljes Primator-család!!! (7 féle kiválóság.) Az Adria Sétány 8... (2012.05.15. 11:15) 24, a sörök Tokaji Aszúja
  • Utolsó 20

Címkék

1189 (1) 1516 (1) abbot ale (1) ale (28) andechser (1) anglia (5) angol (4) archers (1) astra (1) augustiner (1) autumn fall (1) badger (3) barna (3) batemans (1) becks (3) belgian pale ale (1) belgian strong dark ale (1) bell inn (1) bézé (2) biosör (1) bitburger (1) black rose (1) black zac (1) bock (1) bombardier (1) brewsters (1) brugse zot (1) bunkó (1) búza (1) búzasör (3) church pub (1) ciuc (1) comandante (1) dark mild (1) darwin (1) deuchars (1) dohányzás (1) doppelbock (4) doppelmalz (1) double stout (1) dunkel (2) eb2008 (10) eggenberg (1) egger (1) englands gold (1) eu (1) fekete (2) flying shuttle (1) fotó (1) fursty ferret (1) gösser (1) guinness (1) hamburg (1) hard rock café (1) harghita (1) harvest ale (1) hello kitty (1) hirter (1) hofbrauhaus (1) hooky gold (1) hook norton (1) hop a doodle doo (1) iceberg (1) ingolstadt (1) iwiw (1) izrael (1) john smiths (1) jól (4) joseph schlitz (1) jozef (1) kapsreiter (1) karácsony (1) kellerbier (1) kelt (1) kémia (1) ki mit tud (1) klosterbier (1) kőbányai (1) kocsma (1) kocsmatúra (1) kolostor (1) kóser (1) köstritzer (1) lager (13) lambic (1) landlord (2) london pride (1) maccabee (1) mafia (1) mallards (1) märzen (1) moorhouse (1) münchen (4) murauer (2) német (6) neumarkt (1) női (1) nottingham (6) olde (1) old speckled hen (1) ottakringer (1) pap (1) párbaj (1) paulaner (3) pendle witches brew (1) piestinger (1) pils (2) pilzeni (1) pilzner (3) pink (1) poachers choice (1) pocsék (2) primator (1) pub (1) puncius (1) puntigamer (1) quacker jack (1) reeperbahn (1) refectory (1) reinheitsgebot (1) reininghaus (2) reklám (1) rendszer (1) riedenburger (1) riherongy (1) robin hood (1) rock mild (1) rozssör (1) salvator (1) scaldis noël (1) schützen (1) schwarzbier (1) smeagol (1) smoothflow (1) sör (5) spongyabob (1) stiegl (1) stout (2) stpeters (1) szavazás (1) szép (1) templom (1) teszt (36) tetleys (1) theakston (1) thurn und taxis (1) thwaites (1) tilalom (1) titanic (1) trip (1) urbock (1) ursus (1) usa (2) velvet (1) victoria bitter (1) video (1) wackor (1) weissbier (1) wendigo (1) wentworth (1) wernesgrüner (1) wieselburger (1) ye olde trip to jerusalem (2) yoda (5) zipfer (1)

Sör évforduló: Joseph Schlitz hajótörése

2011.05.07. 07:27 l Sörgerilla l Szólj hozzá!

Május 7-én, 1875-ben Anglia partjainál szenvedett hajótörést Joseph Schlitz, a német származású, de karrierjét Amerikában futó sörmágnás.

Kalandos életű hősünk mindössze 19 évesen emigrált Mainz-ból Milwaukee-ba. Először könyvelőként kapott állást az akkor még Krug nevű sörgyárnál, majd Krug úr halála után a sörgyár vezetője lett. Pár év múlva elvette Krug özvegyét, a sörgyár nevét pedig a sajátjára változtatta.

Kiváló üzletembernek bizonyult, a korát megelőző marketing eszközöket alkalmazott, pl a sörét a "Schlitz - A világ leggondosabban főzött söre" szlogennel hirdette.

Az 1871-es Nagy Chicago-i Tűzvész után, mikor a város a legtöbb sörfőzdéjét elvesztette, egyrészt ezer hordó sört ajándékozott az újjáépítőknek, másrészt számos épület falába beépíttette cége logóját.

Dúsgazdag és népszerű vállalkozóként akarta meglátogatni szülőhazáját, amikor Land's End-nél, Anglia legnyugatibb pontja közelében hajótörészt szenvedett. Holttestét nem találták meg.

Tisztelői egy impozáns emlékművet emeltek a számára a Chicago melletti Forest Home temetőben, ahol számtalan híresség nyugszik: miniszterek, kormányzók, tábornokok, vagy a Harley-Davidson gyár négy alapítójából a három Davidson.

Sör évforduló: A sörpalackozó gép

2010.05.09. 07:40 l Sörgerilla l Szólj hozzá!

Május 9-én, 1785-ben jegyeztette be a sörpalackozó gép szabadalmát egy angol úriember, bizonyos Joseph Bramah.

Zseniális Joseph-ünk a sörpalackozó mellett még pár kisebb jelentőségű dolgot is feltalált, mint pl. a vízöblítéses wc, hidraulikus sajtológép, bankjegysorszámozó nyomdagép, gyalugép, papírgyártó gép, lopásbiztos zár, stb...

Ezt a bizonyos lopásbiztos zárat végül a sorozatgyártás megkezdése után 67 (!) évvel, 16 napi munkával nyitotta fel egy amerikai lakatosmester, Alfred Charles Hobbs.

Köszönjök Joseph, ma a tiszteletedre iszunk egy palackkal!

Sör évforduló: Az Orval kolostor első eladott söre

2010.05.07. 07:55 l Sörgerilla l 2 komment

Május 7, 1932, az Orval apátság kolostorából útnak indították az első értékesítésre szánt sör-szállítmányt. Ez még hordóban hagyta el a kolostort, akkoriban még nem palackozták a mai, szinte emblematikus, egyedi Orval üvegbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Orval sokak szerint, és mi is ide tartozunk, egyike a világ legkiválóbb söreinek, a legszűkebb elit tagja. A kolostor sörfőző kultúráját volt idő tökélyre fejleszteni, egy apátsági dokumentum szerint 1628-tól már egészen biztosan főztek sört saját használatra a kolostorban élő szerzetesek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1931-ban döntöttek úgy, hogy a kolostor felújításához a sör eladásából szereznek bevételt, ezzel úttörő szerepet vállaltak az apátsági sörök világi értékesítésében, és ezt valamennyien, akik szeretjük a kiváló belga ale-eket, viszont nem vagyunk belga apátsági szerzetesek, csak üdvözölni tudjuk.

És hogy vélekedik magáról a sörről a Szabadcsapat?

Orval

A belga trappista sörfőzde egyetlen sörtípust kínál. (Illetve van még egy, alacsony alkoholtartalmú sörük, de az kereskedelmi forgalomba nem kerül).
Karakteres és egyedi a kissé tekebábura emlékeztető üveg (tervezte: Henry Vaes), a rendhagyó címke is telitalálat.
Habja még a palackos utóerjesztésű sörök között is etalon: kitöltés után impozáns, legyűgöző habszobor díszíti a poharunkat. Színe opálos, karamellbe hajló.
És itt jön az a pont, ami az Orval egyik nagyon markáns, összetévesztetetlen egyedisége, de egyúttal sörivókat megosztó jellegzetessége: az illata. Természetesen körbeírhatjuk, amúgy sznobosan, hogy animális jegyek és hasonlók, de az első szó, ami az Orval illatáról eszünkbe jut: az istálószag. Élesztős és édeskés, a különlegességekre fogékonyak nagyra értékelik, de vannak akik egyszerűen kellemetlennek találják.
Íze szinte páldátlanul száraz. Almaboros és szinte ecetes aromákat egyszerre érezhetünk, a különleges élesztő szúrós aromája jelentős összetevője a sör ízének.
Nem kérdés, hogy kifejezetten egyedi, világkasszis sör az Orval, a pontszám nem a minőségének szól (az 10/10 lenne), hanem olyan szubjektív elemeket is tartalmaz, mint például a szerethetőség.

Gyártó: Brasserie D'Orval S.A.
Besorolás: belga ale
Kiszerelés: üveges
Űrtartalom: 0,33 l
Alkoholtartalom: 6,2%

Magyarországon is beszerezhető a Csak a jó sör-nél.

Sör évforduló: Ma született a világ leghíresebb sör-séfje

2010.05.02. 07:47 l Sörgerilla l 2 komment

Május 2. 1955-ben ezen a napon született a "Sör Séf", Bruce Patton, amerikai szakács és író, a sörgasztronómia legnagyobb alakja.

Bruce életműve a sörök és az egyes ételfogások tökéletes párosítása. Az életútja itt olvasható, nincs értelme bemásolni: http://www.beer-chef.com, inkább azt emelném ki, hogy amerikaiként sokat tett a kontinentális sörök, belga, német búza, pilsnerek, stb. tengeren túli elismertetéséért.

Menüsorai divatosan párosítják a modern konyhát a kézműves sörökkel, persze ezzel megágyaz a jókora jenki sznobizmusnak, de ha eredményes, és így jönnek rá amerikaiak ezrei, hogy a Müller vagy a Löwenbrau az rettenet, a Pisner Urquell vagy a Westmalle meg világklasszis sör, akkor a cél szentesítette az eszközt.

Happy Birthday Mr. Beer Chef!

Sör évforduló: Az 1844-es Bajor sörfelkelés

2010.05.01. 20:21 l Sörgerilla l Szólj hozzá!

Május 1-5, 1844, Bajorország. I. Lajos bajor király adót vetett ki a sörre, ezzel viszont kivívta az őt addigra eleve nem annyira kedvelő bajorok haragját. A hadsereg, hogy is fogalmazzunk, szóval vonakodott fellépni a néppel szemben a hülye uralkodó védelmében, a rendőrségnek viszont nem voltak ilyen aggályai.

Pedig a jó bajorok kezdetben kedvelték I. Lajost: egy felvilágosult, modern gondolkodású trónörököst láttak benne, ráadásul az 1810-es házasságkötésétől datálják az Oktoberfest hagyományát is (itt is írtunk róla). Trónra lépése után a politikája éles fordulatot vett: a szabadságjogok nyirbálása, a művészetpártolásnak mutatott pazarlása, a hírhedten rossz költeményei és a sorozatos, botrányos nőügyei aláásták a népszerűségét. És mindezek tetejébe a söradó, ugye...

A zavargások csak nem akartak véget érni, így a sör árának 10%-os csökkentését hirdette ki a király. A 48-as forradalmakig így nyert egy kis időt, de akkor végképp lemondatták, száműzték, végül Nizzában halt meg.

Biosört melengetnek Bajorország kebelén

2009.12.12. 08:50 l Sörgerilla l 1 komment

"A Világváros, melynek szíve van" - hirdeti München mottója. Ki gondolná, hogy a bajor világváros szívében, az elsőszámú szimbólumnak számító Új Városháza udvarán nem valamelyik emblematikus, közismert bajor sört csapolják, hanem egy apró biosörgyártó termékét, a Riedenburger szűretlen világos sörét.

Mitől érdekes a Riedenburger Helles?
Először is: üzletileg egyre sikeresebbek a biosör-gyártók, és bár a Szabadcsapat nem feltétlenül híve néhány divatos sör-hóbortnak (pl. extrahidegen csapolt ale-ek, trendi csomagolású de középszerű partysörök), ezúttal kifejezetten üdvözli ezt a divatot. Kiemelkedő minőségű, önálló karakterű italokat köszönhetünk neki.
Másrészt: a Riedenburger olyan ősi gabonafajtákat használ, melyek nem csak Bajorországban, de világszerte is különlegességnek számítanak: mint az einkorn (egyszemű búza) vagy az emmer (kétszemű búza), amelyek a gyengébb termésátlaguk miatt teljesen kiszorultak a modern mezőgazdaság fókuszából.

Pár fotó a helyszínről:

Neues Rathaus - az Új Városháza A híres harangjáték
  
 Itt fogyasztottuk a RiedenburgertVan hangulata
  
 Van mit nézegetni sörözés közben München egyik remek helye ez az udvar
  
 Lehet, hogy mégis csípem a neogótikus stílust? Ügyelnek a részletekre

 

Meglepő, hogy bár München, mint az egyik legnagyobb európai turistacélpont kellős közepén, az elsőszámú, kihagyhatatlan látnivaló belső udvarán iszogattunk, pontosan annyit fizettünk egy korsóért, mint bármelyik osztrák strand büféjében egy Puntigamer+műanyagpohár kombóért :)

Riedenburger Helles

Szép hab, malátás illat, az átlagnál kissé szénsavasabb, könnyed, kiegyensúlyozott sör. Szűretlen, inkább kissé édes, mint komlós, ami alapból nem lenne nyerő nálunk, de a frissítő jellegéhez mégis kitűnően passzol.
Sörgerilla: 9
Spongyabob: 9
Smeagol: 7

Hofbräuhaus, a világ leghíresebb kocsmája

2009.11.14. 20:25 l Sörgerilla l 20 komment

München az egyik kedvenc városom: patinás és modern, rendezett de van bohém arca is, el lehet menni egy jó BL meccsre, ott van a világ egyik legjobb múzeuma, a közhiedelemmel ellentétben az európai nagyvárosok többségénél olcsóbb, ráadásul néhány órányi autózással elérhető.

A cseh, a brit és a belga mellett a német is egyike a nagy tradicionális sörfőző nemzeteknek, és a német sörkultúra igen jelentős fejezetét írták, írják a bajorok.
München a sör vonatkozásában három világrekorddal is büszkélkedhet:
Először is: nincs még egy város, ahol hat komoly volumenű és jó színvonalú sörgyár székelne (Hofbräu, Paulaner, Hacker-Pschorr, Löwenbrau, Spaten-Franziskaner, Augustiner).
Másodszor: az Oktoberfest a hatmillió látogatójával a világ legnagyobb sörfesztiválja.
És harmadszor: Kétségkívül a világ leghíresebb kocsmája a München óvárosában álló Hofbräuhaus.


 

A Hofbräuhaus történetének megértéséhez vissza kell kanyarodnunk az 1516-os Német Tisztasági Törvényre, melyről korábban már ejtettünk szót a blogban. IV. Vilmos herceg elsősorban nem minőségvédelmi megfontolásból hozta a törvényt, miszerint sör kizárólag vízből, komlóból és árpából készíthető, hanem olyan prózai okból, hogy ne okozzon élelmiszerhiányt az értékes gabonák - leginkább a búza - sörfőzdei felhasználása.
Na persze a politikusok akkoriban is elsősorban a saját zsebükre ügyeskedtek, tehát a nemes herceg rögtön fel is mentette magát a törvény hatálya alól, és így megteremtette a saját búzasör-főzői monopóliumát. Halála után fia, Nagylelkű Albert, majd unokája, V. Kegyes Vilmos lépett a Bajor trónra.
V. Vilmos alapította a Hofbräuhaust 1589-ben, elsősorban a saját udvartartása számára, ugyanis elégedetlen volt a helyben főzött sörökkel (melyek akkoriban sötétek voltak, az eső világos sörig még vagy 250 évet kell várni, és Plzenben születik meg).
Fia, I. Miksa 1602-től a Hofbräuhaus-ban főzette a hercegi privilégiumnak számító búzasört. Miksa jó üzletember volt: kihasználva a monopóliumát és a búzasör iránti óriási keresletet, elrendelte az új Hofbräuhaus épületének felépítését, ez az, ahol jelenleg is áll. A bevételek növelése érdekében engedélyezte a müncheni kocsmárosoknak, hogy vásároljanak a hercegi búzasörből és azt a pórnépnek árulják.
Magát az épületet csak 1828-ban nyitották meg az egyszerű halandók számára, a kalandos életű, nőfaló, művészetpártoló, a 48-as forradalmak idején elűzött I. Lajos rendeletére. Érdekesség, hogy az első Oktoberfest is I. Lajos (1810-es) esküvőjéhez kötődik.
1896-tól megszüntették a Hofbräuhaus-ban a sörfőzést, mert egyszerűen kinőtte az épületet. Alapos átépítés után 1897-ben nyitották meg ismét, innentől csak mint vendéglátóhely üzemel.
1944-ben több bombatalálat érte, súlyosan megrongálódott. Az épület részben használható maradt, a felújítási munkálatok csak 1958-ban fejeződtek be.
A történelem során több érdekes esemény középpontjában állt a sörfőzde.
Büszkén hirdetik, hogy amikor a 30 éves háború alatt a svédek elfoglalták a várost, 1000 vödör sört kaptak, hogy szíveskedjenek eltekinteni az egyéb fosztogatásoktól. Azt érthető okokból kevésbé reklámozzák, hogy 1920-ban Hitlerék itt tartották az első találkozójukat, majd 1921-ben egy gyújtó hangú beszéde után 4000 nemzeti szocialista híve Rudolf Hess vezérletével a szó szoros értelmében kiverte az épületből a gyűlésen részt vevő, de számukra ellenséges kommunistaként kezelt gyári munkásokat.
Manapság szinte kötelező turistacélpont, napi több ezer vendég fogadására alkalmas, a hagyományos bajor ételek (malacsült, csülök, fehér kolbász, és társai) mellett természetesen a HB csapolt választéka a kínálat.

Na mára ennyi a törióra, inkább pár fotó a Szabadcsapattól:

A CégtáblaA bejáratnál érdemes balra nézni!
Bajor naív kockásabroszfestészetA fotó nem a Sixtusi kápolnában készült.
Törzsasztal, leülni csak GünniéknekRendezvényterem, bevetés előtt
A tözsvendégek korsói, elzárvaMegfeszített szakmai munka

 

Hofbräu München Original

Az abszolút müncheni tömegsör. Aranyszínű, illata malátás. Kiegyensúlyozott, frissítő, a nem túl karakteres üvegesnél jóval markánsabb, kellemesen komlós, de nem keserű a lecsengése. Nem egy kategória a Hacker-Pschorr-ral vagy a Paulanerrel, de itt az élmény szerves része.
Sörgerilla: 6
Spongyabob: 6
Smeagol: 6

Sörtezsvérek, jártatok már itt? És jóravaló bajor bácsikák söröztek-e mellettetek ferencjóska-bajusszal, bőrgatyában?

Paulaner, a klasszis klasszikus

2009.11.13. 08:01 l Sörgerilla l 2 komment

Az előző müncheni postunkban megemlékeztünk a legkevésbé ismert helyi gyártóról, a mai bejegyzésünk tárgya pedig a közvélekedés szerint legtöbbre tartott márka, a Paulaner.

Üveges verzióban már teszteltük a Salvatort (szerettük) és a Hefe-Weissbier Dunkel-t (nagyobb a füstje mint a lángja), ezúttal viszont a helyszínen és csapolva élveztük a klasszikus lager egyes változatait.

A helyszín a Paulaner Im Tal nevű hely volt, nos nem akarok hosszasan ömlengeni róla, inkább itt egy fotó a pultról:

Original Paulaner Kellerbier

Szűretlen világos lager, a müncheni söröknél lényegesen markánsabb komlótartalommal. Természetes, harapós, telt íz. Korábban nem ittuk, igen kellemes meglepetés volt.
Sörgerilla: 8,5
Spongyabob: 8
Smeagol: 6,5

Paulaner Dunkel

Vajas, simulékony müncheni barna, enyhe komlós lecsengéssel. A Paulanertől megszokott módon óvakodik a szélsőségektől, végig nagyon simulékony ízhatás. Illata finoman kávés.
Sörgerilla: 8
Spongyabob: 8
Smeagol: 6,5

Paulaner Hefe-Weissbier Naturtrüb

Szűretlen, sűrű állag, édes-citrusos illat, fűszeres, banános, citrusos ízek. Az egyik legjobb búzasör, amit valaha ittunk. Citromkarikával elrontani kínos meggondolatlanság!
Sörgerilla: 8
Spongyabob: 8
Smeagol: 8

Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel

Ezt teszteltük korábban üveges változatban, és nagy örömünkre a csapolt változat határozottan elnyerte a tetszésünket. Tetszetős, komoly hab; vajas, gyümölcsös, malátás ízek. Smeagol szerint egyenesen a nap söre volt.
Sörgerilla: 8
Spongyabob: 8,5
Smeagol: 8

És még egy kis válogatás a Szabadcsapat fotóiból, szerettük ezt a helyet:

Önök jártak már hangulatos müncheni kocsmákban?

Ja és jelölj az iwiw-en, ha ott tolod, de facebook is van a bal oldali menüben.

Augustiner a Hofbräuhaus árnyékában

2009.11.12. 08:02 l Sörgerilla l 4 komment

Aki Münchenben jár, valószínűleg akkor is iszik egy korsó HB-t a történelmi belváros központjában álló Hofbräuhaus-ban, ha egyébként nem izgul a sörre, elvégre talán a világ leghíresebb kocsmája működik az impozáns épületben. És ez rendjén is van így.

Azt azonban csak az igazi sörkedvelők tudják, hogy innen néhány lépésnyire, a Münzstraße sarkán, az Augustiner am Platz nevű kocsmában is igazán kitűnő müncheni söröket ihatunk.

Yoda Mester: Apropó, zavart érzek az erőben... mi is az az Augustiner?
Az Augustiner a hat klasszikus, nagy müncheni sörfőzde (Hofbräu, Paulaner, Hacker-Pschorr, Löwenbrau, Spaten-Franziskaner, Augustiner) közül a legkisebb és a legrégebbi múltú.
A logo is erre utal: egyrészt a város történelmi színeit, a kéket és a fehéret tartalmazza, valamint büszkén hirdeti, hogy a város nagy részét elpusztító 1327-es tűzvész utáni évben alapították.
Bár a sörgyár már régóta nincs apátsági fennhatóság alatt, gyakran utalnak az alapító Ágoston-rendi szerzetesekre.
A turisták számára alig ismert márkáról beszélünk - mivel hagyományos értelemben vett reklámot soha nem alkalmaznak -, a tőzsgyökeres müncheni sörrajongók között szabályos kultusza van, a legjobb minőségű, leginkább tradicionális eredeti müncheni sörnek tartják.
(Figyelem: van Augustiner nevű sörfőzde Salzburgban is, ott is vannak kitűnő sörök, de nem keverendő a münchenivel!)

A Szabadcsapat három tagja az Augustiner választékából a nagyobb volument jelentő három típust kóstolta, ezen az igen hangulatos helyen:

(Foto by Smeagol, a háttérben egy megbúvó gerilla)

Augustiner Hell

Az Augustiner világos alapsöre. Frissítő, kissé élesztős, alig érezhető a maláta és komló. Kevés önálló karakter, de kiegyensúlyozott és könnyed.
Sörgerilla: 6,5
Spongyabob: 7
Smeagol: 5,5


Augustiner Edelstoff

A Hell-nél egyértelműen karakteresebb, komlósabb, az alkoholtartalma bizonyára magasabb. Szenzációs volt, hogy kisméretű, max 15 literes fahordóból csapolták, és amikor új hordó érkezett, a csapos harangozással jelezte.
Sörgerilla: 7
Spongyabob: 6
Smeagol: 6,5


Augustiner Dunkel

Gyönyörű sötét vörösesbarna színű, kellemes pörkölt malátás illatú sör, nagyon vágykeltő! Kevéssé szénsavas, ízét határozottan utalja a pörkölt maláta.
Sörgerilla: 8,5
Spongyabob: 7
Smeagol: 5,5


Sörtezsvérek! Ti mit ittatok Münchenben?

Bemutatjuk szerzőnket, Bézét

2009.11.11. 18:16 l Sörgerilla l 4 komment

Egy korábbi postban már tettünk rá kísérletet, hogy leleplezzük, blogunk mögött esetleg a galád Gazdaságos Sörízű Szeszesital Bt. Senior Vice Presidentje áll-e, most induló sorozatunkban pedig bemutatjuk a blog tettes-, tesztelő- és szerzőtársait: Spongyabobot, Smeagolt, Karnagyurat, Jozzyt, Sägermeistert, de mindenekelőtt ismerjük meg Bézét!

Bézé egy igazi reneszánsz ember.
Most őszintén: Ti ismertek hivatalos, diplomás whisky kóstolót? Nos Ő nem csak ismer ilyet, hanem minden egyes reggel visszanéz rá a tükörből...
Nem erőssége a kispolgári konformizmus, ellentétben a radikális rockerizmussal: énekel a huligán, nem akármilyen zenekarok lemezein, nem akárhogy.
Torrenteztétek a 24-et? Magyar felirattal? Bingó, azt is neki köszönhetjük.
Ráérő idejében főszerkeszt, merthogy újságíró lenne a civil szakmája.
Így igazán érthető, hogy számára a sör csak kiegészítő hobby, ennek ellenére helyszíni tudósítóként többször is bejelentkezett Hamburgból, Bajorországból vagy épp Lipcséből:
Astrát inni a piroslámpásban
Papramorgó a napraforgók között
Lipcsei krémes
Mindezek mellett a katolikus egyház nemhivatalos udvari karikatúrarajzolója is: Pápaman és Puncius kalandjai!

Ezt a dal a Szabadcsapat küldi Bézének, és mindenkinekakiszereti: