Sörgerilla - sör, sörteszt, sörtúra, sörkultúra

Sör. Ami jól esik (vagy nem), itthon vagy távol. Nem okoskodás, szigorúan felhasználói benyomások. Benyomások, jó alkeszhez illően.

Utolsó kommentek

  • lepkevadász (törölt): Tegnapelőtt a fiam elcipelt ide, a földszinten nem volt hely. Az első emeleten csaknem akkora tere... (2013.09.18. 11:12) Hofbräuhaus, a világ leghíresebb kocsmája
  • Különleges Sörök Boltja: Kiváló német sörök érkeztek az Adria sétányra! (2012.07.16. 14:52) Augustiner a Hofbräuhaus árnyékában
  • Különleges Sörök Boltja: Jó hír: Az eredeti Paulaner sör, folyamatosan kapható az Adria Sétányon, Zuglóban. www.facebook.c... (2012.05.15. 11:21) Barnabás testvér főzete
  • Különleges Sörök Boltja: Jó hír: Az eredeti Kelt sör, folyamatosan kapható az Adria Sétányon, Zuglóban. Dobozos, és 1,5 lit... (2012.05.15. 11:18) Hamis a Kelta, de jól csinálja
  • Különleges Sörök Boltja: Jó hír: Ismét állandóan kapható, a teljes Primator-család!!! (7 féle kiválóság.) Az Adria Sétány 8... (2012.05.15. 11:15) 24, a sörök Tokaji Aszúja
  • Utolsó 20

Címkék

1189 (1) 1516 (1) abbot ale (1) ale (28) andechser (1) anglia (5) angol (4) archers (1) astra (1) augustiner (1) autumn fall (1) badger (3) barna (3) batemans (1) becks (3) belgian pale ale (1) belgian strong dark ale (1) bell inn (1) bézé (2) biosör (1) bitburger (1) black rose (1) black zac (1) bock (1) bombardier (1) brewsters (1) brugse zot (1) bunkó (1) búza (1) búzasör (3) church pub (1) ciuc (1) comandante (1) dark mild (1) darwin (1) deuchars (1) dohányzás (1) doppelbock (4) doppelmalz (1) double stout (1) dunkel (2) eb2008 (10) eggenberg (1) egger (1) englands gold (1) eu (1) fekete (2) flying shuttle (1) fotó (1) fursty ferret (1) gösser (1) guinness (1) hamburg (1) hard rock café (1) harghita (1) harvest ale (1) hello kitty (1) hirter (1) hofbrauhaus (1) hooky gold (1) hook norton (1) hop a doodle doo (1) iceberg (1) ingolstadt (1) iwiw (1) izrael (1) john smiths (1) jól (4) joseph schlitz (1) jozef (1) kapsreiter (1) karácsony (1) kellerbier (1) kelt (1) kémia (1) ki mit tud (1) klosterbier (1) kőbányai (1) kocsma (1) kocsmatúra (1) kolostor (1) kóser (1) köstritzer (1) lager (13) lambic (1) landlord (2) london pride (1) maccabee (1) mafia (1) mallards (1) märzen (1) moorhouse (1) münchen (4) murauer (2) német (6) neumarkt (1) női (1) nottingham (6) olde (1) old speckled hen (1) ottakringer (1) pap (1) párbaj (1) paulaner (3) pendle witches brew (1) piestinger (1) pils (2) pilzeni (1) pilzner (3) pink (1) poachers choice (1) pocsék (2) primator (1) pub (1) puncius (1) puntigamer (1) quacker jack (1) reeperbahn (1) refectory (1) reinheitsgebot (1) reininghaus (2) reklám (1) rendszer (1) riedenburger (1) riherongy (1) robin hood (1) rock mild (1) rozssör (1) salvator (1) scaldis noël (1) schützen (1) schwarzbier (1) smeagol (1) smoothflow (1) sör (5) spongyabob (1) stiegl (1) stout (2) stpeters (1) szavazás (1) szép (1) templom (1) teszt (36) tetleys (1) theakston (1) thurn und taxis (1) thwaites (1) tilalom (1) titanic (1) trip (1) urbock (1) ursus (1) usa (2) velvet (1) victoria bitter (1) video (1) wackor (1) weissbier (1) wendigo (1) wentworth (1) wernesgrüner (1) wieselburger (1) ye olde trip to jerusalem (2) yoda (5) zipfer (1)

10 sörtanács fesztiválozóknak

2008.07.01. 08:02 l Sörgerilla l 4 komment

Indul a fesztiválszezon, itt az idő, hogy az idényjellegű de intenzív sörfogyasztásra készülő hadakat ellássuk némi munícióval.
Íme 10 hasznos jótanács, fesztiválozós - sörözős:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A sör élvezeti cikk. Ez fesztiválosra fordítva annyit tesz, hogy ha ki akarod ütni magad, jobban jársz rövidekkel és egyéb vidám megfejtésekkel, mert a sörtől pöffeteg másnaposság cudar egy dolog, például szar ügy ilyen állapotban Clawfinger-re ugrálni, ami pedig nem alapból elvetendő mulatság.

2. A víz a te barátod. Az alkohol alapesetben felül bemegy, majd alul ki, de közben nemcsak megszépítő távlatokat nyit önnön nagyszerűséged kibontakoztatásában, hanem sunyin folyadékot is von el a testedtől, fehérköpenyes cicoidok keresztes sátrakban ezt úgy mondják: dehidratál. Viszont ha te visszahidratálsz jól - mondjuk nem csak sört iszol hanem néha vizet is -, akkor mindenki boldog lesz: a büfés, mert több sört tudsz majd meginni; a fehérköpenyes cicoidok, mert ritkábban kell lelibbenni a doktorúr öléből meghitt nyári éjszakákon; és te is, mert az ígéretesnek tűnő csajozás/pasizás vonzóbb távlatát nem adod fel egy délutáni kataton ördögvillázásért egy Nefogazz klasszikust énekelve.

3. Sörös lehellet, mint partnerteszt. Ha a frissen megismert partnered az ébredést követő bemutatkozáskor a lehelletedet megérezve nem mutat lelkesedést, akkor lehet, hogy nem ő lesz életed párja. Nem elég toleráns, rúgd ki a sátradból nyugodtan. Amennyiben viszont a sör B-vitamin tartalmán alapuló haj- és növényápolási mesterfogásokból tart kiselőadást, akkor ugyancsak jó eséllyel nem ő lesz életed párja: toleránsak ugyan toleráns, de még a végén gazokra kenegetné a kedvenc italodat, úgyhogy nézz mielőbb friss hús után.

4. Kamu a Fesztiválsör Light. Attól, hogy műanyagpohárban kapod és a háttérben Wendigo brutalizál, nem lesz alacsonyabb a sör alkoholtartalma. A legnagyobb fesztivál sem elég nagy ahhoz, hogy egy sörgyár átállítsa a termelését, szóval ne higgy a jólértesült havernak, aki a termelésvezető unokaöccse ex-csajának a szomszédja. Tehát a 10 korsó az itt is 10, nem gáz, lecsúszik az egy meleg napon, csak téves ideológiát ne költs köré.

5. Árnyékolástechnika. Ha már kora délután megütött a sör: árnyék jó, tűző nap rossz, így megy ez. Inkább egy kis pihi, mintsem hogy emiatt maradj le a Carl Palmer Trió-ról.

6. Egyék. Éhgyomorra még fogyókúrázni sem lehet, nemhogy Massive Attack-re partizni meg sörözni.

7. A sör nem védőital. Ha valaki kéretlenül traktálna a magas az ásványi anyag, vitamin és antioxidáns tartalmával, veseműködésre, immunrendszerre gyakorolt üdvös hatásaival, hagyd rá, igazat beszél szegényke, de ezt tartogassa anyukának a családi ebéd mellé. Sört azért iszunk, mert jólesik, pont. Kérj még egy pohárral és fogd rá a Gyuszira!

8. A sör nem gyógyszer. Bár egy régi jóbarátom lázasan sem tudott lemondani a napi söradagjáról (végső esetben betette fél percre a mikróba, komoly!), betegen max. pálinkát igyál, lehetőség szerint őrségi házi vegyest fokhagymával és erőspaprikával, a sört ne erőltesd. A maradék energiát fordítsd inkább a Herbie Hancock koncert megtekintésére, Vinnie Colaiuta dobol majd, nem csak a sznobok szerint kihagyhatatlan.

9. Te vezetsz hazáig? Ha az utolsó este mondjuk 5 korsóval iszol, az utolsót kb. éjfélkor, utána önmegtartóztatva megnézed hajnali egykor a European Mantra-t, akkor másnap dél előtt ne ülj kocsiba. Nemcsak azért, mert a drágajó szolgálók és védők a könnyebb ellenállást keresve szívesebben vadásznak rád nulltoleranciaügyileg, mint a nehézsúlyú bűnözőkre, hanem mert ittasan vezetni Hatpár Rendőrcsizmás Böszmeség.

10. Levezető körök. Szép volt, jó volt, sörök elpusztítva, sátor lebontva, hazamegyünk. De kívánjuk továbbra is a hűs korsók gyönyörét. A jóemberfia most már alkoholista lett? Nem valószínű :). Semmiképp ne sokkold a szervezetedet, hogy hirtelen elvonod tőle a jól megszokott söradagot, azt nem venném a lelkemre. De ha valaki folyamatosan, minden nap legalább 2-3 liter sört elfogyaszt - ez a hazai egy főre eső sörfogyasztás több mint tízszerese egyébként -, ott azért már rezeg a léc.

A nyárra mi egyébként ezeket ajánljuk:

Július 1-6.: Gastroblues
Július 2-5.: Volt
Július 9-13. Hegyalja
Július 10-13.: Balaton sound
Július 23-27.: Veszprémi Ünnepi Játékok
Augusztus 12-18.: Sziget
Augusztus 27-31.: SZIN



süti beállítások módosítása